Muskox up close


 

Dovrefjell National Park

27th August, 2015

«I går fikk jeg en bekreftelse at hjerte tåler en del … Jeg satt på Dovrefjell område og jobbet med Fjellrev fotografering. Det var en rolig tid; trolig Fjellreven tok seg en ettermiddags dupp. Plutselig hørt jeg noen som pustet skikkelig og flyttet på noen små stein rett bakk meg. Jeg satt i en liten vik av en enormt steinmengde …. så der sto den enormt stor Moskus ca 20 meter unna som hadde en bestemt retning … mot meg. Jeg hadde kun et valg … sitte rolig og håper at det hjelper at jeg satt der først og fyr løs med D3s`n. Moskusen var ikke helt enig og kom fortsatt rett mot meg…. Jeg hadde ingen vei ut så måtte bare sitter rolig. Heldigvis stoppet den 12-15 meter unna og da begynt vi med en intens «staring contest» som til min glede jeg vant. Giganten snudd og gikk rolig unna utover fjellheimen ….. Litt av en opplevelse til å se gjennom en D3s med 200-400 og måtte zoom ut litt til å få hele dyr inne søkeren …. Dette område er IKKE en typisk område for Moskus så jeg var virkelig overraket over dette uventet «besøk». Hjerte banker godt i dag mens jeg går gjennom bildene på data maskinen.» Nikon D3s & Nikon 200-400 f4@360mm; 1/500; f/6.3; ISO 500

 


1 kommentar

 1. bjørg neverdal

  Hei Danny (og ?Else)

  Jeg har beundret bildene dine her, etter en hyggelig samtale med din kone, på Berkåk sist fredag. Hun ga meg kortet ditt, og jeg har funnet nettstedet her, og hygget meg med bildene dine, de fleste tatt i områder jeg kjenner bra/godt.
  Jeg er født på Innset, og kjenner flere i området der, – og har god kjennskap til Dovre og Trollheimen/Sylane, og Rondane, selv om jeg bor i Trondheim nå. Hytte ved Gjevilvasshytta.

  Skriver litt dikt, på nynorsk mest, og flere av dem har med naturopplevelser å gjøre. Ett av dem dveler ved utsikten fra Snøhetta, og det faktum at dette er dyrenes verden – egentlig. Du kan gjerne få dette, – mot at jeg får låne noen av dyrebildene dine, spesielt moskus-bilder, til bruk i diktsammenheng. Du kan gjerne bruke diktet sammen med bildene dine, om du ønsker det.
  I tilfelle må du kontakte meg via epost (se under)

  Er pensjonert engelsklærer, og skjønner (av norsken din) at du har bodd her lenge, og dermed kan mye norsk. Din kone fortalte jo litt, og viste meg pusletrefigurene du også lager. Kjøpte med meg en av dem, bjørnene, som omfavner hverandre så vakkert.

  Hilsen Bjørg Neverdal, Rostengrenda 181, 7091 TILLER
  Min epost er bjonev@gmail.com, og mobilnr: 41696757

  Svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.